ŞAM TATLISI





Şam Tatlısı Malzemeleri

500 Gram İrmik
500 Gram Süt
250 Gram Toz Şeker
125 Gram Ayçiçek Yağı
125 Gram Çekilmiş Antep Fıstığı
75 Gram Un
10 Gram Hindistan Cevizi
Şurup

Şam Tatlısı Tarifi
İrmik, şeker, ayçiçek yağı koyu kıvama gelene kadar yoğrulur ve ya mikserde çekilir.


Fırın tepsisi yağlanır ve üzerine un serpilir sonra hazırlanan karşıyım üzerine yaydırılır.Onun da üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülüp fırına verilir.

Tam kızarmadan fırından çıkarılır bıçakla dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülür ve yüz kısmı kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkarılan tatlının üzerine daha önceden hazırlanmış olan soğuk şurup dökülür. Üzerine hindistan cevizi veya badem ya da antep fıstığı ile süslenir.

0 yorum:

Yorum Gönder