Fıstıklı Tel Kadayıf Malzemeleri ( 8 Kişilik)
500 gram kadayıf
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı bütün antep fıstığı (cevizde olabilir)
1 su bardağı ince dövülmüş antep fıstığı (cevizde olabilir)
Şerbeti İçin
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su ,
2-3 damla limon
Fıstıklı Tel Kadayıfı Yapılışı
Fıstıklı tel kadayıf da şerbet ılık kadayıf sıcak olacak bu neden de dolayı ilk olarak derin bir tencereye toz şeker su koyup ocağa koymadan şeker eriyene kadar karıştırın daha sonra şerbeti kaynaması için ocağa koyun. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin ve şerbeti soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle küçücük parçalar haline getirin. Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın ve küçük parçalar haline getirdiğiniz kadayıfı yağ ile bir güzel harmanlayın. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını yayın ve ara ara bastırın. İnce dövülmüş antep fıstığını kadayıfın üzerine serpin. Daha sonra kalan kadayıfı da tepsiye bastırarak sıkı sıkı yayın. Kadayıfı fırına atmadan önce yarım saat boyunca bastırarak kadayıfları sıkıştırın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirmeye bırakın. Fırında çıkan kadayıfı yaklaşık 5-6 dakika dinlendirdikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Fıstıklı tel kadayıfının şerbetini çekmesi ve daha lezzetli olaması için 1 gece dinlenmesi gerekir. Fıstıklı tel kadayıf soğuduktan sonra isteğe bağlı dilimleyip sunum yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder